Kum Ocağı ANKARA

Firmamız ve Hizmetleri

Şirketimiz, uzun yıllardır bu sektöre kendini adamış ve kaliteli bir hizmet vermektedir. Uzun yılların sonunda kazanılan tecrübeler sonucunda hizmet kalitemizi gün geçtikçe arttırmaktayız. Hazır beton, hafriyat ve inşaat ana malzemelerinin yanı sıra kum ocağında bulunması gereken pek çok alanda hizmet vermekteyiz. Büyük projelerin altında firmamızın imzasını görebileceğiniz gibi, tüm kum ocağı sektörlerinde öncü markayız. Kum ocağımızda tüm malzemelerin üretimi yapılmakta ve tesislerimizde son teknoloji makineler kullanılmaktadır.

Kum Ocağında Üretilen Malzemeler

Mıcır, çakıl ve kum, inşaat sektöründe kullanılan ve organik olmayan malzemelerin kullanımları için taş ocağında üretim yapılarak hizmetinize sunulmaktadır.

Ülkemizde taş ocakları ile alakalı olarak çok sağlıklı bilgiler sunulmamıştır. Dolayısıyla Devlet İstatistik Enstitüsü tarafından açıklanan verilere ulaşmak gerekmektedir. Buradaki bilgilere ulaşarak kullanılan inşaat malzemeleri öğrenebilirsiniz. Örneğin kişi başına yıl içerisinde toplam olarak  m3 beton tüketimi olduğu varsayılarak 1 (m3 / fert – yıl) X 65X106 fert X 1.8 (t / m3) = 117 X 106 (ton /yıl)’dır.

Bununla beraber toplam çimento tüketiminden yola çıkarak tüketilen agrega miktarı tespit edilebilir. Bu amaç ile beraber 1 m3 betonda 0,3 ton çimento kullanılmaktadır. Burada toplam betonun ağırlık olarak %80’i agreadır.

Türkiye’de Kum Ocağı ve Üretim

Türkiye genelinde pek çok küçük ya da büyük tesislerin faaliyet gösterdiği kum ocağı sektöründe, taleplere göre kapasite arttırımı sağlanabilmektedir. Üretime başlama süresi kısıtlı olduğu için tesis genelinde uzun vadeli bir planlama söz konusu değildir. Talebin fazla olduğu dönemlerde kolaylıkla temin edilebilir makinelerin ve ekipmanların kullanımında üretim yapılmaktadır. Kum, çakıl, kırmataş üretimi genel olarak açık işletme yöntemi ile gerçekleştirilir. Üretim, genellikle üretim bölgesinin topografyasına göre tekli ya da çoklu basamaklar dizayn edilerek yapılır. Mesela kırmataş üretiminde kazı ve yükleme öncesi hammaddenin patlama işlemleriyle gevşetilmiş olması gerekir. Bununla beraber plaser kökenli kum ve çakıl üretilen ocaklar için delme patlatma işlemlerine gerek kalmaksızın ekskavatörler aracılığıyla kazma ve yükleme işlemleri gerçekleştirilmektedir.

Taş Ocağı ve Üretim

Taş ocaklarının üretiminde galeri patlaması, teknolojik gelişmelere paralel olarak yerini delme ve patlatma yöntemine bırakmıştır. Galeri patlaması sonucunda nihai ürünün tane boyutunun büyük olması, düzgün basamakların oluşturulamaması ve bu yöntemle oluşmuş olan şiddetli sarsıntıların çevresel etkileri sebebiyle yasaklanmıştır. Delme – patlama yöntemlerinde bir ya da daha fazla sıralı delikler açılarak patlayıcılara doldurularak ateşleme yapılır.